Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló, az Alföld legismertebb fürdővárosaként és Európa legnagyobb fürdőkomplexumának helyszíneként ismert napjainkban.

Hajdúszoboszló, az üdülőhely

Hajdúszoboszló egész évben kiváló úti cél az idelátogató gyógyulni, wellnessezni és szórakozni vágyó vendégek számára. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára az üdülőhelyen egész évben kiváló szolgáltatások, rendezvények és programok várják a családos és egyéni turistákat is.

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma

Hajdúszoboszlón található közép Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, mely egész évben kiváló szolgáltatásokkal várja a fürdőzni, gyógyulni és szórakozni vágyókat. A Hungarospa Hajdúszoboszló részlegei közül, az Aqua-Palace fedett élményfürdő és a Gyógyfürdő egész évben minden nap nyitva tart, míg a Strand és az Aquapark májustól szeptemberig látogatható.

Az Aqua-Palace fedett élményfürdő három szinten (Fürdővilág-földszint, Gyermekvilág, Szauna világ, Wellness-első emelet, Fittness szolgáltatások-Szörf épület) 20 medencével, és egyedi szolgáltatásokkal garantálja mind három generáció számára a kikapcsolódást.

A Gyógyfürdő kiváló gyógykezeléssekkel, terápiás szolgáltatásokkal biztosítja az ide látogatók számára a gyógyulás lehetőségét. A hajdúszoboszlói gyógyító víz és a gyógy kezelések jótékony hatásait bizonyítják az évről-évre visszatérő vendégek magas száma. Hajdúszoboszlón kínált terápiás kezelések között elektro-, ultrahang-, és fényterápiás kezelések is igényelhetőek, valamint új szolgáltatásként a Gyógyfürdőben széndioxid gyógygáz kezelés is biztosított.

A Strand (15 medence) és Aquapark (4 medence és 15 csúszda) több mint 30 hektáros területe a fürdőzni és szórakozni vágyók paradicsoma májustól szeptemberig. Itt található Európa legnagyobb épített medencéje is a hajószínpad és világítótorony által határolt mediterrán tengerpart, ahol még tengerparti élményben is része lehet az ide látogatóknak.

Figyelem! Ha nálunk száll meg, akkor a Sétány Kávézó és Palacsintázóban a fogyasztás végösszegéből 10% kedvezményt biztosítunk.×

A város látnivalói

Hajdúszoboszlón egy gyalogos városnézés során könnyen eljuthatunk a város főterére, ahol a fürdőváros műemléki épületeit láthatjuk, ezek a Városháza, az Erődfal, a régi Kis Bika vendéglő épülete. Innen nem messze található város múzeumi utcája, ahol a helyi Bocskai István Múzeum tárlatai, a Szoboszló öröksége: föld, kard, víz helytörténeti-, a “8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás”-Mindennapi élet a Kádár-korban retró kiállítás, valamint az új Pásztorkincsek néprajzi kiállítás tekinthetőek meg. A helyi értékek mellett a modern művészet is képviselteti magát a Nemzetközi Modern Múzeum falai között. Itt Picasso, Le Corbusier, Braque és Vasarely mellett kortárs magyar geometrikus művészek, valamint Rácz György szobrászművész állandó kiállítása látható.

A Csanády téren található Hajdúszoboszló legidősebb népi lakóháza, a Csanády ház. A ház legszebb része a hármasívű oldaltornác, mely a felújítást követően is megőrizte eredeti formáját. A portán 3 épület van a Csanády ház, a Borozó és a Pince.

Hajdúszoboszló másik népi műemléke a Vasvári Pál utcán található Czeglédy ház, mely egy régi hagyományos családi ház volt, jelenleg Gazdaház Múzeum néven látogatható. A múzeumban megismerkedhetünk a népi gyógyítással, régi eszközökkel, használati tárgyakkal, melyek ki is próbálhatóak a háztartási bemutatók alkalmával.

A következő látnivaló a hajdúszoboszlói Tájház, ahol autentikus parasztházban tekinthetőek meg a régi időket felidéző tárgyak. A nagymamáinknál töltött kellemes időre emlékeztethetnek a régi bútorok, csipketerítők, fali órák, konyhai eszközök, melyek mind a tulajdonos gyűjtőmunkájának eredményeként kerültek a tájházba.

A legújabb hajdúszoboszlói múzeumban a Géptár-ban Műszaki-Közlekedési és Mezőgazdasági kiállítás tárgyai között sétálhatnak a látogatók. Vannak itt oldtimer autók, öreg motorkerékpárok, kerékpárok, mezőgazdasági gépek (traktorok), stabil motorok (Lokomobilok) és egyéb más használati tárgyak, lovas eszközök, melyek közül néhány még teljesen működő képes.

Képek Szoboszlóról